Chai goes golden

20150331_225937

Jag har varit väldigt nyfiken på den senaste hajpen golden milk. Det är som det låter, en gyllene mjölk, gyllene tack vare gurkmeja. Gurkmeja innehåller antioxidanter och är antiinflammatorisk, plus att det har visat sig skydda mot vissa cancerformer. Praktiskt går det till så att man tillverkar en pasta som ni ser i burken till höger, jag använde det här receptet eftersom det även innehöll ingefära. Ingefära har liknande egenskaper som gurkmeja, och kan hjälpa till att bättra på skyddet mot förkylningar.

Sen värmer jag 2 dl. mjölk och 1 dl. vatten, vispar ner ca 1 tsk av pastan och så upp i favoritkoppen med en påse chai-te. Man kan förstås krydda själv men jag är lite för lat, och det här chai-teet innehåller svartpeppar vilket är en bra kombo med gurkmeja. Det blir kanske mer kryddigt än gott, men också beroendeframkallande. Kvällarna känns inte kompletta utan en mugg av det här nuförtiden.

Lämna en kommentar